Hraška je bezlepková směs z drceného hrachu, která se v kuchyni rozhodně neztratí!
Květa Kroupová, Praha
Ingredience
- 1 štika
- 1 citron
- podle potřeby bylinková sůl
- špetka mleté papriky s uzenou příchutí
- podle chuti česnek
- 1 obalovací směs hraška
- na smažení máslo a olivový olej
- 2 velké cibule
Doba přípravy
Počet porcí
2-4
Orientační cena
120 Kč
Postup přípravy
-
Porce štiky opláchneme vodou, mírně osušíme, pokapeme citronem a osolíme. Ze strany, kde není kůže, lehce posypeme červenou uzenou paprikou. Pokud ji nemáme (bývá k dostání na trzích), použijeme klasickou papriku.
-
Stranu s kůží potřeme utřeným česnekem. Rybu rozdělíme na filety. Každou porci dvakrát obalíme v hrašce.
-
Rozehřejeme máslo s olivovým olejem a štiku zprudka osmažíme z obou stran.
-
Hotovou rybu vyndáme na papírové ubrousky a osušíme. Na zbylém tuku orestujeme cibuli s plátky česneku. Podáváme s bramborem nebo pečivem.