Orlická štika podle svaté Anny
Fotogalerie:

Orlická štika podle svaté Anny

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hraška je bezlepková směs z drceného hrachu, která se v kuchyni rozhodně neztratí!

Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • 1 štika
  • 1 citron
  • podle potřeby bylinková sůl
  • špetka mleté papriky s uzenou příchutí
  • podle chuti česnek
  • 1 obalovací směs hraška
  • na smažení máslo a olivový olej
  • 2 velké cibule

Doba přípravy

Počet porcí

2-4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Porce štiky opláchneme vodou, mírně osušíme, pokapeme citronem a osolíme. Ze strany, kde není kůže, lehce posypeme červenou uzenou paprikou. Pokud ji nemáme (bývá k dostání na trzích), použijeme klasickou papriku.

  2. krok2

    Stranu s kůží potřeme utřeným česnekem. Rybu rozdělíme na filety. Každou porci dvakrát obalíme v hrašce.

  3. Rozehřejeme máslo s olivovým olejem a štiku zprudka osmažíme z obou stran.

  4. Hotovou rybu vyndáme na papírové ubrousky a osušíme. Na zbylém tuku orestujeme cibuli s plátky česneku. Podáváme s bramborem nebo pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (21.10.2016)

Tisknout