Závin s klobáskami a se zelím
Fotogalerie:

Závin s klobáskami a se zelím

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je moc chutný a má krásnou barvu. Jíme ho k vínu i jen tak, jak teplý, tak studený.

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • 1 listové těsto (500 g)
  • na vál hladká mouka
  • 1 bylinkové pesto na potření těsta
  • 200 g miniklobásek (bílých norimberských)
  • 4 lžíce okapaného kysaného zelí
  • 1 vejce na potření
  • špetka drceného kmínu
  • na posypání sezamová semínka

Doba přípravy

Počet porcí

6-8

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Na vále posypaném hladkou moukou rozválíme listové těsto. Potřeme pestem a do středu navršíme miniklobásky, které rozkrojíme a řezem dolů je dáme na těsto. Posypeme okapaným zelím a kmínem. Zavineme a okraje zahneme dospodu těsta.

  2. Závin přeneseme na plech potřený vodou. Pomašlujeme ho rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovými semínky a pečeme v předem vyhřáté troubě, nejdříve přikryté alobalem 5–7 minut a pak bez alobalu dozlatova (zhruba se peče 15–20 minut, ale hlídáme).

Pošli recept! 11/2016 (7.10.2016)


Zpět na článek: Závin s klobáskami a se zelím
Zpět na článek: Závin s klobáskami a se zelím
Tisknout