Kuřecí maso na pórku
Fotogalerie:

Kuřecí maso na pórku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lze tak připravit i vepřové kotlety.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsou
  • trocha soli a pepře
  • trocha grilovacího koření
  • podle potřeby hladká mouka
  • 1 lžíce oleje
  • trocha vývaru
  • 2 pórky
  • 1 sladká smetana
  • 1 hrst petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Plátky masa obalíme v mouce. Na pánev dáme lžíci oleje, maso zprudka opečeme, podlijeme trochou vývaru a dusíme do poloměkka.

  2. Potom maso přendáme do zapékací mísy, zasypeme pórkem pokrájeným na kolečka, zalijeme smetanou a zapečeme. Podáváme s vařenými brambory a posypeme petrželkou.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)

Tisknout