Rybaření je krásný i ‚‚lahodný‘‘ sport.
Lucie Stachová, Jirkov
Ingredience
- 600 g kapra
- 300 g vařených brambor
- 4 stroužky česneku
- 100 g slaniny
- podle potřeby sůl
- trocha drceného kmínu
- dle potřeby olej
Doba přípravy
Počet porcí
3
Orientační cena
100 Kč
Postup přípravy
-
Porce kapra připravujeme jednotlivě zabalené v alobalu. Alobal použijeme raději dvojitě, aby se nám balíčky neroztrhly.
-
Střed alobalu vymažeme olejem nebo sádlem, na něj rozložíme na plátky pokrájené uvařené brambory, posypeme směsí jemně nakrájené cibule, česneku a slaniny se solí a kmínem. Nahoru dáme osolené a okmínované porce kapra.
-
Pak balíček pevně uzavřeme. Můžeme grilovat nebo péci v troubě. Je možné použít i anglickou slaninu.