Selský kapr v papilotě
Fotogalerie:

Selský kapr v papilotě

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Rybaření je krásný i ‚‚lahodný‘‘ sport.

Lucie Stachová, Jirkov

Ingredience

  • 600 g kapra
  • 300 g vařených brambor
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g slaniny
  • podle potřeby sůl
  • trocha drceného kmínu
  • dle potřeby olej

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Porce kapra připravujeme jednotlivě zabalené v alobalu. Alobal použijeme raději dvojitě, aby se nám balíčky neroztrhly.

  2. Střed alobalu vymažeme olejem nebo sádlem, na něj rozložíme na plátky pokrájené uvařené brambory, posypeme směsí jemně nakrájené cibule, česneku a slaniny se solí a kmínem. Nahoru dáme osolené a okmínované porce kapra.

  3. Pak balíček pevně uzavřeme. Můžeme grilovat nebo péci v troubě. Je možné použít i anglickou slaninu.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Tisknout