Potěší malé i velké koledníky.
Věra Kloudová, Přerov
Ingredience
- 100 g čerstvého chřestu
- 50 g hrášku
- 200 g kuřecích prsou
- 50 g mladé karotky
- 3 lžíce majonézy nebo zakysané smetany
- dle potřeby sůl a pepř
- 1 lžička bílého vinného octa
- na ozdobení salát
- 6 vařených vajec
Doba přípravy
Počet porcí
3
Orientační cena
80 Kč
Postup přípravy
-
V osolené vroucí vodě spaříme (asi 1 minutu) oloupaný chřest, který pak ihned přendáme do vody studené. Zhruba na 20 vteřin spaříme i hrášek a rovněž jej rychle zchladíme.
-
Do stejné vody dáme pomalu vařit kuřecí prsa spolu s mladou mrkvičkou. Jakmile je směs uvařená, necháme ji vychladit a vše nakrájíme spolu s chřestem na stejně velké kousky. Zamícháme majonézu nebo zakysanou smetanu, dochutíme solí, pepřem a octem a nakonec opatrně vmícháme nakrájená vařená vejce.