Masový závin
Fotogalerie:

Masový závin

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pro pánskou návštěvu přímo ideální. Oživíme trochou zeleniny a zapíjíme pivem.


Veronika Vařečková, Cheb

Ingredience

  • 2 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • trocha soli a pepře
  • 600 g mletého masa
  • 1 červená paprika
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 3 stroužky česneku
  • špetka čerstvého nebo sušeného tymiánu
  • 500 g listového těsta
  • 150 g tvrdého sýra
  • 1 vejce na potření

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme mleté maso a několik minut restujeme. Osolíme, opepříme, přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku a rajský protlak. Ochutíme česnekem a tymiánem, promícháme a necháme 10 minut dusit. Stáhneme z ohně a necháme trochu vychladnout. 

  2. krok2

    Listové těsto rozdělíme na poloviny. Obě rozválíme do plátu ve tvaru obdélníku. Do středu každého obdélníku naneseme masovou směs, kterou posypeme nastrouhaným sýrem. 


  3. krok3

    Závin zabalíme, kraje pečlivě přimáčkneme a potřeme rozšlehaným vejcem. Nakonec těsto propícháme vidličkou a posypeme lněnými semínky nebo kmínem. Pečeme 20 minut v troubě rozehřáté na 200 °C. 

Tip redakce

Jeho příprava je velmi jednoduchá a zabere minimum času. Budeme potřebovat 250 g másla nebo rostlinného tuku, který nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s 250 g hladké mouky a 250 g smetany. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout. Lze ho použít i při pečení sladkých koláčů či závinů.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)


Zpět na článek: Masový závin
Zpět na článek: Masový závin
Zpět na článek: Masový závin
Zpět na článek: Masový závin
Tisknout