Brambory s bylinkovým dipem
Fotogalerie:

Brambory s bylinkovým dipem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Na brambory dáme dip a posypeme je slaninou.


Líba Kouřilová, Beroun

Ingredience

  • 8 brambor
  • 4 lžíce oleje
  • trocha soli a kmínu
  • 100 g anglické slaniny
  • 200 g zakysané smetany
  • 100 g strouhaného sýra
  • 1 hrst čerstvých najemno nasekaných bylinek
  • 1 plechovka sterilované kukuřice s hráškem
  • špetka pepře a chilli koření

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábeme a rozkrájíme na osminy. Promícháme je s olejem, posypeme solí a kmínem a pečeme při 200 ºC přibližně 25 minut.

  2. Slaninu nakrájíme na malé kousky a opražíme ji na suché pánvi. Chvíli necháme vystydnout a zatím připravíme dip.

  3. Zakysanou smetanu smícháme se strouhaným sýrem, přidáme bylinky, okapanou kukuřici s hráškem, dochutíme solí, pepřem, chilli kořením a vše dobře promícháme.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)


Zpět na článek: Brambory s bylinkovým dipem
Tisknout