Na brambory dáme dip a posypeme je slaninou.
Líba Kouřilová, Beroun
Ingredience
- 8 brambor
- 4 lžíce oleje
- trocha soli a kmínu
- 100 g anglické slaniny
- 200 g zakysané smetany
- 100 g strouhaného sýra
- 1 hrst čerstvých najemno nasekaných bylinek
- 1 plechovka sterilované kukuřice s hráškem
- špetka pepře a chilli koření
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
90 Kč
Postup přípravy
-
Brambory oškrábeme a rozkrájíme na osminy. Promícháme je s olejem, posypeme solí a kmínem a pečeme při 200 ºC přibližně 25 minut.
-
Slaninu nakrájíme na malé kousky a opražíme ji na suché pánvi. Chvíli necháme vystydnout a zatím připravíme dip.
-
Zakysanou smetanu smícháme se strouhaným sýrem, přidáme bylinky, okapanou kukuřici s hráškem, dochutíme solí, pepřem, chilli kořením a vše dobře promícháme.