Krájíme našikmo, aby vynikly barvy.
Karolína Jeřábková, Praha
Ingredience
- 250 ml mléka
- 1/2 mandlového pudinku
- 100 g másla
- 5 lžic cukru moučky
- po 1 balíčku světlých a tmavých sušenek BeBe
- 100 g mandlí
Doba přípravy
Počet porcí
10
Orientační cena
60 Kč
Postup přípravy
-
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink (bez cukru) a ve vodní lázni za stálého míchání ho zchladíme, aby se neudělaly hrudky. Do vychladlého pudinku přidáme změklé máslo a cukr a vyšleháme krém.
-
Připravíme si alobal a klademe na něj střídavě světlou a tmavou sušenku pomazanou asi 5 mm silnou vrstvou krému. Sušenky střídáme, dokud je nespotřebujeme.
-
Nakonec roládu pomažeme zbylým krémem a ze všech stran posypeme oloupanými nasekanými mandlemi. Zabalíme ji do alobalu a necháme v lednici odpočinout do druhého dne.