Špízy s vepřovými játry
Fotogalerie:

Špízy s vepřovými játry

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Báječná minutka za pár korun.

Dalibor Marounek, Brno

Ingredience

  • 500 g vepřových jater
  • 200 g anglické slaniny
  • 200 g žampionů
  • 2 červené papriky
  • 2 cibule
  • 1 menší cuketa
  • trocha oleje
  • 1 pórek
  • podle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Játra nakrájíme na kostky a zabalíme do plátku anglické slaniny. Na špejli střídavě napichujeme kousky jater zabalené ve slanině, půlku žampionu, kolečko cukety, kolečko cibule a čtvereček papriky. Smažíme na oleji ze všech stran. 

  2. Ve výpeku orestujeme pórek nakrájený na kolečka. Špízy na talíři osolíme a opepříme. Ozdobíme je orestovaným pórkem a podáváme třeba s hranolky.

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Tisknout