Těstoviny s uzeným masem
Fotogalerie:

Těstoviny s uzeným masem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Chuť parmazánu se k uzenému masu skvěle hodí. 

Dita Strnadová, Kralupy

Ingredience

  • 400 g těstovin
  • podle potřeby sůl
  • 1 cibule
  • 300 g mraženého hrášku
  • 300 g smetany ke šlehání
  • 250 g vařeného uzeného masa
  • 1/2 citronu
  • 2 lžíce oleje
  • podle potřeby pepř a muškátový oříšek
  • podle chuti strouhaný parmazán

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obale. Mezitím si oloupeme cibuli a nadrobno ji nakrájíme. Necháme ji zesklovatět v hlubší pánvi na rozehřátém oleji, potom přidáme hrášek a smetanu a necháme společně dusit asi 8 minut. 

  2. krok2

    Mezitím si nakrájíme uzené maso na úzké nudličky, přidáme do pánve ke smetanové směsi a vše jen krátce společně prohřejeme. 

  3. krok3

    Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem, podle chuti můžeme zakápnout trochou citronové šťávy. Těstoviny scedíme, necháme okapat a promícháme s omáčkou. Pokrm rozdělíme do misek či talířů a před podáváním můžeme zasypat parmazánem.

Tip redakce

Polévka za pár minut

Pokud máme uzené maso, které je třeba předem povařit, vývar nevyléváme, můžeme z něj připravit vydatnou polévku. Do vývaru přidáme vařené kroupy a nadrobno pokrájenou mrkev, petržel, celer, kousek libečku, hrst mraženého hrášku a kukuřice a povaříme. Opatrně při dosolování polévky, vývar bývá sám o sobě dost slaný.

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)


Zpět na článek: Těstoviny s uzeným masem
Zpět na článek: Těstoviny s uzeným masem
Zpět na článek: Těstoviny s uzeným masem
Zpět na článek: Těstoviny s uzeným masem
Tisknout