Kachní prsa s brusinkovou omáčkou
Fotogalerie:
 

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Opravdová delikatesa, kterou vždy nadchnu svého muže. Doporučuji zapíjet červeným vínem. 

Eva Lamačová, Brno

Ingredience

  • 2 kachní prsa bez kosti
  • trocha soli a pepře
  • několik větviček čerstvého tymiánu
  • 1–2 lžíce oleje
  • 2 šalotky
  • 100 ml červeného vína
  • 100 ml drůbežího vývaru
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 2 hřebíčky
  • 100 g zavařených brusinek

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kachní prsa omyjeme. Kůži nařízneme do mřížky a do masa vetřeme sůl, pepř a tymián. Na pánvi rozpálíme olej a prsa opékáme z každé strany 4 minuty, nejdříve kůží dolů. Potom je vložíme do menšího pekáčku vyloženého alobalem a dáme do trouby předehřáté na 200 °C. 

  2. krok2

    Orestovaná prsa dopékáme v troubě dalších 10 minut. Pak je z pekáčku vyndáme, zabalíme do alobalu a necháme několik minut odpočinout. 

  3. krok3

    Ve výpeku orestujeme najemno nakrájenou šalotku, zalijeme červeným vínem, přidáme lžičku cukru, hřebíčky a nakládané brusinky. Promícháme a povaříme 7–8 minut tak, aby omáčka mírně zhoustla. Poté přimícháme trochu vývaru a ještě krátce prohřejeme. 

  4. krok4

    Kachní prsa nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovými placičkami.

Tip redakce

Masíčko z kachních prsíček je výtečné, nesmí se však přesušit. Musí zůstat šťavnaté.

Pošli recept! 2/2016 (6.1.2016)

Tisknout