Rybičkové lodičky
Fotogalerie:

Rybičkové lodičky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

S tímhle občerstvením u každé návštěvy boduji. Nejenže výborně chutná, ale i hezky vypadá. 

Zuzana Gebauerová, Ostrov

Ingredience

  • 500 g listového těsta
  • na vál hladká mouka
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 6 sardelových řezů
  • 6 uzených šprotů z konzervy
  • 2 vejce uvařená natvrdo
  • podle chuti citronová šťáva
  • na ozdobu listy petržele

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozválíme na plát silný 3 mm. Vykrájíme z něho oválky, kterými vyložíme 24 malých oválných formiček předem vymytých studenou vodou (vodu nevytíráme). Dno potřeme trochou protlaku.  

  2. Sardelové řezy nakrájíme na 24 malých kousků. Stejně nakrájíme i šproty, dáme je do formiček a na ně položíme po kousku sardelek. Takto připravené lodičky pečeme asi 12 minut v troubě vyhřáté na 200°C, dokud povrch těsta nezrůžoví. 

  3. Vejce oloupeme a nakrájíme na plátky, které ještě překrojíme. Upečené loďky necháme chvilku chladnout ve formičkách, pak je vyklopíme, rybičky pokapeme citronovou šťávou, přidáme po kouscích vajec a ozdobíme petrželovými listy.

Tisknout