Pečená rajčata s tymiánem
Fotogalerie:

Pečená rajčata s tymiánem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Letní večeře, na kterou nedám dopustit. Zapíjí se nejlépe vínem.

Rudolf Kadetka, Praha

Ingredience

  • 1 kg vyzrálých rajčat
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce tymiánu
  • 2 francouzské bagety

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Rajčata omyjeme a podélně rozpůlíme. Velký plech vyložíme pečicím papírem a rajčata na něj naskládáme řezem nahoru. Pokapeme je olivovým olejem a rovnoměrně posypeme nakrájeným česnekem.

  2. 2. Tymián odrhneme na malé lístečky a rajčata jimi posypeme. Plech vložíme do vyhřáté trouby a při 140 °C necháme rajčata péct asi 2 hodiny. Podáváme s nakrájenou francouzskou bagetou.

Pošli recept! 8/2015 (7.7.2015)

Tisknout