Sýr se trochu rozteče, ale těstíčko udrží špízy pěkně kompaktní. Velká dobrota!
Veronika Drbohlavová, Praha
Ingredience
- 200 g cukety
- 1 lžička soli
- trocha pepře
- 300 g tvrdého sýra (eidamu, goudy, ementálu)
- 220 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 2 lžíce bílého vína
- 1 vejce
- 1 lžíce cukru krupice
- na smažení olej
- 4 bagety
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Cuketu nakrájíme na silnější kolečka a okořeníme podle chuti solí a pepřem. Tvrdý sýr nakrájíme na kostky a střídavě napichujeme s cuketou.
-
2. Na přípravu těstíčka vsypeme do mísy hladkou mouku, přilijeme mléko, bílé víno, přidáme vejce, cukr a sůl.
-
3. Metlou vyšleháme těstíčko, které musí být trochu hustší, aby se udrželo na špízu. V případě potřeby zahustíme moukou nebo naopak zředíme mlékem. V pánvi rozehřejeme olej.
-
4. Kápnutím těstíčka do oleje zjistíme, zda je již dostatečně rozpálený. Těsto se musí začít ihned smažit. Poté špízy namočíme do těstíčka a smažíme ze všech stran dozlatova.