Špízy se sýrem a cuketou
Fotogalerie:

Špízy se sýrem a cuketou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Sýr se trochu rozteče, ale těstíčko udrží špízy pěkně kompaktní. Velká dobrota!

Veronika Drbohlavová, Praha 

Ingredience

  • 200 g cukety
  • 1 lžička soli
  • trocha pepře
  • 300 g tvrdého sýra (eidamu, goudy, ementálu)
  • 220 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 2 lžíce bílého vína
  • 1 vejce
  • 1 lžíce cukru krupice
  • na smažení olej
  • 4 bagety

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Cuketu nakrájíme na silnější kolečka a okořeníme podle chuti solí a pepřem. Tvrdý sýr nakrájíme na kostky a střídavě napichujeme s cuketou. 

  2. 2. Na přípravu těstíčka vsypeme do mísy hladkou mouku, přilijeme mléko, bílé víno, přidáme vejce, cukr a sůl. 

  3. 3. Metlou vyšleháme těstíčko, které musí být trochu hustší, aby se udrželo na špízu. V případě potřeby zahustíme moukou nebo naopak zředíme mlékem. V pánvi rozehřejeme olej. 

  4. 4. Kápnutím těstíčka do oleje zjistíme, zda je již dostatečně rozpálený. Těsto se musí začít  ihned smažit. Poté špízy namočíme do těstíčka a smažíme ze všech stran dozlatova. 


Pošli recept! - Speciál - Cukety, rajčata a dýně (19.8.2015)

Tisknout