Pangasius ve slanině
Fotogalerie:

Pangasius ve slanině

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ten, komu se zdá rybí maso suché, můj recept ocení. Slanina rybě dodá vůni a šťávu. 

Lenka Moudrá, Třebíč

Ingredience

  • 2 filety z pangasia
  • 150 g anglické slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • trocha soli
  • podle chuti čerstvě mletý pepř
  • 600 g brambor
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce smetany
  • 1 hrst nasekané petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Filety rozkrojíme podélně i příčně na půl tak, že dostaneme 4 kousky. Každý kousek osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Česnek oloupeme a rozetřeme, potřeme jím kousky ryby. Necháme 5 minut odpočívat. 

  2. krok2

    2. Každý kousek ryby obalíme do plátku slaniny. Dáme si rozpálit pánev. Pokud je slanina hodně libová, nalijeme na pánev trochu oleje. Kousky zabaleného pangasia opékáme ze všech stran 10 minut. 

  3. 3. Podáváme se šťouchanými bramborami: uvaříme je klasickým způsobem ve slané vodě, slijeme a rozšťoucháme se lžící másla, lžící smetany a hrstí nasekané pažitky (petrželky, libečku apod). Podle chuti osolíme.


Pošli recept! 7/2015 (5.6.2015)

Tisknout