Dušená zelenina s bramborovou slámou a masovými koulemi
Fotogalerie:

Dušená zelenina s bramborovou slámou a masovými koulemi

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Slámu je nejlepší smažit ve fritovacím hrnci.

Alena Housková, Vsetín

Ingredience

  • 1 starší houska
  • 150 ml mléko
  • 2 cibule
  • po 2 ks žlutá, červená a zelená paprika
  • 1 plechovka sterilovaná kukuřice
  • 400 g brambory
  • 600 g mleté vepřové maso
  • 1 vejce
  • 2 lžíce strouhanka
  • podle chuti sůl a pepř
  • špetka mletého kmínu
  • trocha majoránky
  • 4 lžíce olej
  • podle potřeby olej na fritování

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Housku namočíme do mléka. Cibule oloupeme a nasekáme nadrobno. Papriky rozpůlíme, vyřízneme jádřince, omyjeme a nakrájíme na slabé proužky. Kukuřici scedíme. Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nahrubo nastrouháme.

  2. Namočenou housku vymačkáme a smícháme s masem, polovinou nakrájené cibule, vejcem, strouhankou, osolíme a ochutíme pepřem, kmínem a majoránkou. Ze směsi připravíme koule o průměru asi 2 cm a smažíme na rozpáleném oleji ze všech stran. 

  3. V další pánvi rozpálíme olej a orestujeme zbylou cibuli. Pak do pánve přidáme papriku a kukuřici a dusíme asi 10 minut. Mezitím rozpálíme olej ve fritovacím hrnci a nastrouhané brambory fritujeme dozlatova.

  4. Bramborovou slámu upravíme na talíře, doprostřed dáme zeleninovou směs a na ni klademe masové koule. 


Pošli recept! 5/2015 (7.4.2015)


Zpět na článek: Dušená zelenina s bramborovou slámou a masovými koulemi
Tisknout