Příjemně osvěžující lehký moučník.
Barbora Vávrová, Břestek
Ingredience
- 1 vanilkový pudink
- 500 ml mléka
- podle potřeby cukr
- 1 balení máslových sušenek
- podle potřeby piškoty
- 250 g měkkého tvarohu
- 1 konzerva mandarinek
Doba přípravy
Počet porcí
6
Orientační cena
70 Kč
Postup přípravy
-
1. Pudink uvaříme dle návodu a necháme dobře vychladnout (občas jej promícháme, aby se neutvořil škraloup).
-
2. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií a urovnáme ji i do rohů. Na dno vyskládáme piškoty a boky obložíme sušenkami. Vychladlý pudink smícháme s měkkým tvarohem a popřípadě dochutíme cukrem.
-
3. Do formy střídavě pokládáme dětské piškoty, mandarinky a tvarohovou směs (piškoty můžeme přelít šťávou z mandarinek), jako poslední vrstvu položíme piškoty. Formu zabalíme do fólie a necháme v lednici vychladnout (minimálně 3 hodiny). Poté moučník z formy vyklopíme a nakrájíme.