Rychlá pochoutka vhodná k jakékoli příležitosti.
Natalija Šuněvičová, Chomutov
Ingredience
- 1 cibule
- trocha oleje
- 200 g kuřecí stehenní řízky
- 200 g žampiony
- 1 lžíce hladká mouka
- 200 g smetana 12%
- olej na smažení
- trocha soli a pepře
- 1 stroužek česnek
- 150 g strouhaný sýr
- 6 ks housky
Doba přípravy
Počet porcí
6
Orientační cena
70 Kč
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi na troše oleje dozlatova. Přidáme maso a žampiony nakrájené na kousky, osmažíme, trochu podlijeme a dusíme do změknutí.
-
Potom směs zahustíme trochou mouky rozmíchané ve smetaně a chvíli povaříme. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
-
Připravíme si housky. Odřízneme jejich vrchní část a vydlabeme vnitřek, aby vznikla dutina na naplnění směsí. Po naplnění housky posypeme sýrem a necháme upéct v předehřáté troubě 10–15 minut dozlatova.