Zapečené křupavé housky se žampiony
Fotogalerie:

Zapečené křupavé housky se žampiony

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Rychlá pochoutka vhodná k jakékoli příležitosti.  

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Ingredience

  • 1 cibule
  • trocha oleje
  • 200 g kuřecí stehenní řízky
  • 200 g žampiony
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 200 g smetana 12%
  • olej na smažení
  • trocha soli a pepře
  • 1 stroužek česnek
  • 150 g strouhaný sýr
  • 6 ks housky

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi na troše oleje dozlatova. Přidáme maso a žampiony nakrájené na kousky, osmažíme, trochu podlijeme a dusíme do změknutí. 

  2. Potom směs zahustíme trochou mouky rozmíchané ve smetaně a chvíli povaříme. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem. 

  3. Připravíme si housky. Odřízneme jejich vrchní část a vydlabeme vnitřek, aby vznikla dutina na naplnění směsí. Po naplnění housky posypeme sýrem a necháme upéct v předehřáté troubě 10–15 minut dozlatova. 


Pošli recept! 3/2015 (4.2.2015)

Tisknout