Zelňačka s klobásou a pohankou
Fotogalerie:

Zelňačka s klobásou a pohankou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Papriková klobása jí dá charakteristickou chuť.

Veronika Vostrá, Cheb

Ingredience

  • trocha olivového oleje
  • 1 maďarská klobása
  • 4 brambory
  • 1 cibule
  • 1 sterilované bílé zelí
  • hrst pohanky
  • 1 zakysaná smetana
  • trocha soli a kmínu
  • pepř podle chuti
  • trocha červené papriky
  • pár lístků petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji osmažíme na kolečka nakrájenou klobásu, přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory, nakrájenou cibuli a slité sterilované zelí. Promícháme a přisypeme pohanku. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme trochu mleté papriky a kmín. 

  2. Zalijeme vodou a necháme povařit. Na talíři přidáme lžíci zakysané smetany a ozdobíme petrželkou.


Zpět na článek: Zelňačka s klobásou a pohankou
Tisknout