Papriková klobása jí dá charakteristickou chuť.
Veronika Vostrá, Cheb
Ingredience
- trocha olivového oleje
- 1 maďarská klobása
- 4 brambory
- 1 cibule
- 1 sterilované bílé zelí
- hrst pohanky
- 1 zakysaná smetana
- trocha soli a kmínu
- pepř podle chuti
- trocha červené papriky
- pár lístků petrželky
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
60 Kč
Postup přípravy
-
Na oleji osmažíme na kolečka nakrájenou klobásu, přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory, nakrájenou cibuli a slité sterilované zelí. Promícháme a přisypeme pohanku. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme trochu mleté papriky a kmín.
-
Zalijeme vodou a necháme povařit. Na talíři přidáme lžíci zakysané smetany a ozdobíme petrželkou.