Šafránové rizoto
Fotogalerie:

Šafránové rizoto

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Šafrán je drahý, ale dává se ho jen špetka.

Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod

Ingredience

  • 1 pórek
  • 2 stroužky česnek
  • 400 g mladá cuketa
  • kousek másla
  • 400 g kulatozrnná rýže
  • 120 ml bílé víno
  • 800 ml zeleninový vývar
  • 1 malá špetka šafrán
  • 2 lžíce kapary
  • 50 g parmazán
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Nakrájený pórek, česnek a cuketu podusíme na rozehřátém másle. Asi po 5 minutách přidáme rýži‚ promícháme, zalijeme vínem a necháme ho odpařit.

  2. Pak směs zalijeme teplým vývarem smíchaným se šafránem a vaříme bez poklice 20 minut. Asi 5 minut před koncem přidáme kapary a nakonec nastrouhaný parmazán. Podle chuti osolíme a opepříme.

Pošli recept! 11/2014 (23.9.2014)

Tisknout