Zelí z dýně
Fotogalerie:

Zelí z dýně

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Má trochu jinou, ale moc dobrou chuť.

Marta Kubicová, Třebíč

Ingredience

  • 1 menší dýně
  • trocha oleje
  • 1 cibule
  • trocha soli, pepře a kmínu
  • cukr podle chuti
  • jablečný ocet podle chuti
  • trocha instantní jíšky

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Dýni nakrájíme na menší části, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nasekanou cibuli osmahneme  na oleji a přidáme dýni. Ochutíme ji solí, pepřem, kmínem, cukrem a jablečným octem a necháme dusit doměkka. 

  2. Pokud podléváme, tak velmi opatrně. Většinou zelí není nutné zahušťovat, pokud je to třeba, stačí trocha světlé instantní jíšky. Zelí je nejlepší k pečené kachně, ale i k jakémukoliv masu a domácím houskovým knedlíkům. 

Pošli recept! 10/2014 (19.8.2014)

Tisknout