Krůtí plátek na meruňkách
Fotogalerie:

Krůtí plátek na meruňkách

Jana Remková

Orlová

Jako příloha se hodí i hranolky z celeru.

Jana Remková, Orlová

Ingredience

  • 1 plátek krůtí prsa
  • trocha soli a pepře
  • mleté chilli papričky
  • 1/2 menší cibule
  • trocha olivového oleje
  • 4-5 půlky kompotované meruňky

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Krůtí plátek mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme rozemletými chilli papričkami. Cibuli zpěníme na olivovém oleji a krůtí plátek na něm z obou stran orestujeme. Stáhneme z ohně a na takto opečené maso položíme půlky meruněk.

  2. Zalijeme částí meruňkové šťávy a dáme na 15 minut zapéct do trouby při 220 °C. Během pečení aspoň jednou obrátíme a polijeme výpekem. Hotové maso vyndáme z trouby a meruňky rozmixujeme ponorným mixérem. Podáváme s opečenými brambory.

Pošli recept! - Speciál - Drůbeží hody (20.5.2013)


Zpět na článek: Krůtí plátek na meruňkách
Tisknout