Jako příloha se hodí i hranolky z celeru.
Jana Remková, Orlová
Ingredience
- 1 plátek krůtí prsa
- trocha soli a pepře
- mleté chilli papričky
- 1/2 menší cibule
- trocha olivového oleje
- 4-5 půlky kompotované meruňky
Doba přípravy
Počet porcí
1
Orientační cena
50 Kč
Postup přípravy
-
Krůtí plátek mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme rozemletými chilli papričkami. Cibuli zpěníme na olivovém oleji a krůtí plátek na něm z obou stran orestujeme. Stáhneme z ohně a na takto opečené maso položíme půlky meruněk.
-
Zalijeme částí meruňkové šťávy a dáme na 15 minut zapéct do trouby při 220 °C. Během pečení aspoň jednou obrátíme a polijeme výpekem. Hotové maso vyndáme z trouby a meruňky rozmixujeme ponorným mixérem. Podáváme s opečenými brambory.