Cuketová omáčka
Fotogalerie:

Cuketová omáčka

Jiřina Nejepínská

Praha

Když si chceš pospat a zároveň stihnout připravit dobrý nedělní oběd.

Jiřina Nejepínská, Praha

Ingredience

  • 1 cibule
  • 20 g máslo
  • 200 g kuřecí prsa
  • 1 menší cuketa
  • 150 ml vývar
  • 150 ml zakysaná smetana
  • sůl podle chuti
  • trocha pepře
  • trocha sladké papriky

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle a přidáme kousky kuřecího masa. Přisypeme cuketu zbavenou slupky a nakrájenou na malé kostičky. Vše osmahneme a zalijeme vývarem. Necháme chvíli dusit a pak přilijeme zakysanou smetanu.

  2. Vše ještě povaříme a dochutíme dle potřeby solí‚ pepřem a sladkou paprikou. Podáváme nejlépe s kynutým houskovým knedlíkem.

Pošli recept! - Speciál - Drůbeží hody (20.5.2013)

Tisknout