Snažím se používat hlívu co nejčastěji, je skvělá na podporu imunity.
Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou
Ingredience
- 500 g drůbeží játra
- 250 g hlíva ústřičná
- 1 velký pórek
- 3 lžíce olej
- špetka kmínu
- 4 stroužky česnek
- pepř podle chuti
- trocha soli
- 1 lžíce solamyl
- 2 lžíce sójová omáčka
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
60 Kč
Postup přípravy
-
Játra osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme hlívu nakrájenou na nudličky, nakrájený pórek a kmín. Přimícháme utřený česnek, sůl a pepř. Zalijeme 250 ml vody a povaříme.
-
Potom přidáme solamyl rozmíchaný v trošce vody, sójovou omáčku a vše lehce prohřejeme. Ozdobíme pórkem.Jako příloha se k tomuto jídlu nejlépe hodí rýže.