Kuřecí játra s hlívou
Fotogalerie:

Kuřecí játra s hlívou

Josef Bartušek

Bítovčice

Snažím se používat hlívu co nejčastěji, je skvělá  na podporu imunity.             

Josef Bartušek,  Luka nad Jihlavou

Ingredience

  • 500 g drůbeží játra
  • 250 g hlíva ústřičná
  • 1 velký pórek
  • 3 lžíce olej
  • špetka kmínu
  • 4 stroužky česnek
  • pepř podle chuti
  • trocha soli
  • 1 lžíce solamyl
  • 2 lžíce sójová omáčka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Játra osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme hlívu nakrájenou na nudličky, nakrájený pórek a kmín. Přimícháme utřený česnek, sůl a pepř. Zalijeme 250 ml vody a povaříme.

  2. Potom přidáme solamyl rozmíchaný v trošce vody, sójovou omáčku a vše lehce prohřejeme. Ozdobíme pórkem.Jako příloha se k tomuto jídlu nejlépe hodí rýže.

Pošli recept! 2/2014 (20.1.2014)


Zpět na článek: Kuřecí játra s hlívou
Tisknout