Paprikové strapačky
Fotogalerie:

Paprikové strapačky

Radana Spilková

Karlovy Vary

Výborná specialita z Moravy.

Radana Spilková, Karlovy Vary

Ingredience

  • 500 g uzené maso
  • trocha soli
  • 1 cibule
  • 500 g kysané zelí
  • trocha cukru a octa
  • 500 g syrové brambory
  • 1 vejce
  • 80 g hladká mouka
  • 80 g hrubá mouka
  • trocha papriky a pepře
  • 100 g slanina

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Maso povaříme v mírně osolené vodě asi 20 minut.

  2. Zpěníme cibuli, přidáme překrájené zelí, podlijeme a dusíme doměkka. Dochutíme cukrem, solí a octem.

  3. Brambory nastrouháme, vmícháme vejce, sůl a mouky. Přes síto na halušky zaváříme do vroucí osolené vody. Povaříme, scedíme a propláchneme. V kastrolu rozpustíme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájené uzené, papriku a orestujeme. Vmícháme zelí a opepříme. Nakonec přimícháme halušky.

Pošli recept! 2/2014 (20.1.2014)


Zpět na článek: Paprikové strapačky
Tisknout