Šneci se slaninou a sýrem
Fotogalerie:

Šneci se slaninou a sýrem

David Petrovský

Otrokovice

Jsou v nich samé dobré věci, je to bašta!

David Petrovský, Otrokovice

Ingredience

  • 1 listové těsto
  • snítka pažitky
  • snítka tymiánu
  • 10 lžic kečup
  • špetka soli
  • 1 stroužek česnek
  • hladká mouka na rozválení těsta
  • 200 g plátky anglické slaniny
  • 150 g strouhaný sýr niva

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto necháme povolit. Pažitku a tymián omyjeme, osušíme, ostrým nožem nasekáme nadrobno a smícháme v misce s kečupem, špetkou soli a utřeným stroužkem česneku.

  2. Listové těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše na dva pláty a každý potřeme připravenou kečupovou směsí. Pak na pláty těsta klademe plátky anglické slaniny a vše posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem niva.

  3. Oba pláty těsta srolujeme jako roládu a každou nakrájíme ostrým nožem na dílky silné asi 1,5 cm.

  4. Takto připravené šneky přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme přibližně 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Můžeme podávat.

Tip redakce

Šneky můžeme před pečením pomazat rozšlehaným vejcem  a posypat zbytkem nasekaných bylinek.

Pošli recept! - Speciál - Listové těsto (16.12.2013)


Zpět na článek: Šneci se slaninou a sýrem
Tisknout