Palačinka s masovou směsí
Fotogalerie:

Palačinka s masovou směsí

Lucie Kulhavá

Žatec

Místo klasické mouky můžeš použít celozrnnou.

Lucie Kulhavá, Žatec

Ingredience

  • 500 ml mléko
  • 50 g máslo
  • trocha soli a pepře
  • pár snítek tymiánu a bazalky
  • hladká mouka dle potřeby
  • 1 cibule
  • olej podle potřeby
  • 4 kuřecí prsa
  • špetka karí
  • 200 g nakrájené žampiony
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 kostka instantní šťáva k vepřovému masu
  • 1 zakysaná smetana
  • trocha cukru moučky

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Do mléka nalijeme rozpuštěné máslo‚ osolíme‚ přidáme pár snítek tymiánu‚ bazalku a zamícháme. Poté těstíčko  zahustíme moukou (jako u běžných palačinek) a důkladně promícháme‚ aby v těstě nebyly hrudky. Na pánvi připravíme 4 velké silnější palačinky.

  2. Jemně nakrájenou cibulku orestujeme na oleji. Kuřecí maso (může být i vepřové) nakrájíme na nudličky a přidáme k cibulce‚ osolíme‚ opepříme a rovněž orestujeme. Můžeme ochutit i troškou karí.

  3. Přidáme nakrájené žampiony‚ krátce povaříme a vše zalijeme šťávou z citronu. Chvilku podusíme a pak vmícháme kostku šťávy k vepřovému masu  a zakysanou smetanu. Nakonec přidáme trošku moučkového cukru‚ aby se vyvážila slaná a kyselá chuť. Ještě chvilku povaříme.

  4. Střed palačinky naplníme směsí a zavineme.

Pošli recept! 11/2013 (7.10.2013)

Tisknout