Liškové špagety
Fotogalerie:

Liškové špagety

Veronika a Martin Kasíkovi
Veronika a Martin Kasíkovi
Praha 6

Vhodné i pro lidi, kteří nemohou smetanu. Sojanéza má trochu hustší konzistenci, je možné přidat trochu vody.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Ingredience

  • 1/2 balení čerstvé těstoviny – špagety
  • 1 cibule
  • 1 sklenička zavařené lišky (mohou být i čerstvé)
  • 250 g vepřové maso
  • 1/2 kelímku sojanéza
  • sůl, pepř
  • 100 g sýr na strouhání

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

115 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky a orestujeme ji na lžičce olivového oleje ve velké pánvi. Přidáme maso pokrájené na kostičky, které osolíme a opepříme.
  2. Když se maso zatáhne, přidáme houby bez nálevu, sojanézu, případně trošku vody, aby nebyla omáčka moc hustá. Uvaříme těstoviny (čerstvé těstoviny se převážně vaří 3 minuty) a vmícháme do nich omáčku. Na talíři posypeme strouhaným sýrem.


Zpět na článek: Liškové špagety
Tisknout