Chlebíčky s ananasem
Fotogalerie:

Chlebíčky s ananasem

Radka Kozlíková

Brno

Jsou trochu jiné než obvyklá klasika.

Radka Kozlíková, Brno

Ingredience

  • 5 stroužků česnek
  • 200 g eidam
  • 100 g tavený sýr
  • 4 lžíce majolka
  • 1 plechovka ananas
  • 8 plátků čerstvá veka
  • pažitka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Stroužky česneku oloupeme a nasekáme nadrobno. Eidam nastrouháme najemno, menší část sýra  odložíme stranou na pozdější zdobení a zbytek smícháme s česnekem, taveným sýrem a majolkou. Vše dobře promícháme.

  2. Ananas slijeme a necháme okapat.

  3. Plátky čerstvé veky rovnoměrně potřeme připravenou česnekovo-sýrovou pomazánkou, na ni rozdělíme okapané kousky ananasu, posypeme odloženým strouhaným eidamem a nakonec ozdobíme pažitkou.

Pošli recept! - Speciál - Pohoštění pro chvíle pohody (17.12.2012)

Tisknout