Jsou trochu jiné než obvyklá klasika.
Radka Kozlíková, Brno
Ingredience
- 5 stroužků česnek
- 200 g eidam
- 100 g tavený sýr
- 4 lžíce majolka
- 1 plechovka ananas
- 8 plátků čerstvá veka
- pažitka na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
8
Orientační cena
80 Kč
Postup přípravy
-
Stroužky česneku oloupeme a nasekáme nadrobno. Eidam nastrouháme najemno, menší část sýra odložíme stranou na pozdější zdobení a zbytek smícháme s česnekem, taveným sýrem a majolkou. Vše dobře promícháme.
-
Ananas slijeme a necháme okapat.
-
Plátky čerstvé veky rovnoměrně potřeme připravenou česnekovo-sýrovou pomazánkou, na ni rozdělíme okapané kousky ananasu, posypeme odloženým strouhaným eidamem a nakonec ozdobíme pažitkou.