Roláda ze všech druhů sýrů
Fotogalerie:

Roláda ze všech druhů sýrů

Ivana Černá

Praha

Moc pěkně vypadá na obložené míse při studeném pohoštění.

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • 3 tavené sýry s kapií nebo zeleninou
  • 1 pomazánkové máslo s pažitkou nebo kapií
  • 3 stroužky česnek
  • nasekaná nať z jedné cibulky
  • 12-14 plátků (podle velikosti plechu) tvrdý sýr
  • 250 g salám junior
  • 1 rajče
  • 1/2 ks zelená paprika
  • na ozdobu strouhaný sýr a paprika

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Rozmícháme tavené sýry s pomazánkovým máslem, přidáme rozmačkaný česnek a nasekanou nať z cibulky.

  2. Na plech, který vyložíme pečicím papírem, naskládáme  plátky sýra. Klademe je tak, aby se okraje kousek překrývaly. Dáme zahřát troubu asi na 200 °C, a když je dostatečně vyhřátá, vypneme ji a vložíme do ní plech se sýrem. Počkáme, dokud se plátky sýra nerozehřejí, a pak je prsty jemně pomačkáme, aby se spojily.

  3. Na sýr položíme plátky junioru, natřeme připravenou pomazánku a na ni přidáme kousky rajčete a proužky zelené papriky.

  4. Roládu stočíme a dáme dobře vychladnout. Podáváme s houskou nebo s vekou, kterou potíráme máslem. Povrch rolády sypeme strouhaným sýrem a paprikou.

Pošli recept! - Speciál - Pohoštění pro chvíle pohody (17.12.2012)

Tisknout