Houbový koláč
Fotogalerie:

Houbový koláč

Zuzana Večerková

Jihlava

Stačí trocha hub, a večeře je na světě!

Zuzana Večerková, Jihlava

Ingredience

  • Těsto:
  • 200 g hladká mouka
  • špetka soli
  • špetka jedlé sody
  • 1 vejce
  • 100 g máslo
  • 2 lžíce voda
  • Náplň:
  • 2 lžíce máslo
  • 2 střední cibule
  • 300 g houby
  • 200 g strouhaný sýr
  • 250 g hustá zakysaná smetana
  • 2 vejce
  • trocha soli a pepře
  • 1/2 lžičky sušený tymián
  • olej na vymazání

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme se solí, jedlou sodou, vejcem, rozměklým máslem a vodou. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu zatím odpočinout.

  2. Na másle osmahneme nadrobno nakrájené cibulky, přidáme nakrájené houby a vše smažíme asi 5 minut.

  3. Strouhaný sýr smícháme se zakysanou smetanou a vejci. Vše promícháme a směs přidáme k prochladlým houbám. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem.

  4. krok4

    Těsto rozložíme do vymazané zapékací formy, nalijeme houbovou směs a pečeme asi 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Tisknout