Bramborová pánev
Fotogalerie:

Bramborová pánev

Pavel Štrougal

Ústí nad Labem

Výborná směs restovaných brambor‚ zeleniny a malých karbanátků.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 350 g mražená zeleninová směs
  • 100 g brokolice
  • 1 kg zámecké brambory
  • 300 g mleté maso
  • 1 vejce
  • 2 plátky toastový chleba
  • 50 ml mléko
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 1 lžička podravka
  • trocha soli, pepře, mletého kmínu a papriky
  • trocha strouhanky
  • olej na smažení
  • 100 g cherry rajčátka
  • 1 lžíce steakové koření Kotányi

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Mraženou zeleninu a brokolici povaříme v osolené vodě a scedíme. Zámecké brambory omyjeme‚ vložíme do hrnce‚ zalijeme vodou a uvaříme do poloměkka. Potom je zchladíme studenou vodou a odložíme.

  2. V misce smícháme mleté maso‚ vejce‚ toastový chléb pokropený mlékem‚ 1 cibuli nakrájenou nadrobno‚ česnek, hladkou mouku‚ podravku‚ špetku soli, pepře‚ kmínu a papriky. Zahustíme strouhankou. Ze směsi vytvoříme vlhkýma rukama minikarbanátky. Na velké teflonové pánvi rozehřejeme olej a kuličky postupně po všech stranách opečeme. Nakrájíme předvařené zámecké brambory na poloviny nebo čtvrtky. Jakmile máme všechny kuličky opečené‚ vložíme do výpeku kousky brambor a druhou cibuli nakrájenou na plátky. Opékáme dozlatova. Pak přidáme celá cherry rajčata a za chvíli také zeleninu‚ karbanátky a steakové koření.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Tisknout