Zapékané plněné žampiony
Fotogalerie:

Zapékané plněné žampiony

Dominika Caisová

Zlín

Příprava je jednoduchá a výsledek přitom skvělý. Do nádivky někdy přidám i pórek nebo čerstvou papriku.

Dominika Caisová, Zlín

Ingredience

  • 12 ks žampiony
  • trocha soli
  • 1 žemle
  • trocha mléka
  • 300 g mleté míchané maso
  • 1 vejce
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 1 lžíce plnotučná hořčice
  • 2 tvrdá červená rajčata
  • 1 lžička vegeta
  • trocha bílého pepře
  • 2 lžíce máslo
  • petrželka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Žampiony očistíme, odstraníme nohu a oloupeme. Vnitřek žampionů osolíme. Žemli nakrájíme na malé kostičky, pokapeme mlékem, které necháme vsáknout.

  2. Mleté maso vložíme do mísy, přidáme žemli, vejce, hladkou mouku, lžíci plnotučné hořčice, lžičku vegety, bílý mletý pepř a podle chuti sůl.

  3. Vše důkladně promícháme. Nakonec přidáme omytá a na kostičky nakrájená rajčata. Je lepší přidat je až nakonec, abychom je mícháním nerozmačkali. Připravené hlavičky hub naplníme masovou směsí. Zapékací mísu vymažeme máslem, naskládáme do ní naplněné houby a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 220 °C. Zapékáme přibližně 20 minut. Podáváme ozdobené čerstvou petrželkou s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)


Zpět na článek: Zapékané plněné žampiony
Tisknout