Karbanátky s karamelizovanou cibulí
Fotogalerie:

Karbanátky s karamelizovanou cibulí

Romana Hradecká

Tábor

Jednoduché jídlo, které ráda připravuji na chalupě. Oblíbili si ho malí i dospělí strávníci. Právě nasládlá chuť zkaramelizované červené cibule z něj udělá trochu neobvyklou, ale skvělou lahůdku.

Romana Hradecká, Tábor

Ingredience

  • 800 g mleté maso (napůl vepřové a hovézí)
  • 1 žlutá cibule
  • sůl podle potřeby
  • trocha pepře
  • olej na smažení
  • 2 ks červená cibule
  • 50 g máslo
  • 1 lžíce cukr
  • 1 lžíce balsamiko
  • 4 hamburgerové housky
  • 2 lžíce majonéza
  • 1 ledový salát
  • 2 rajčata

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Do mletého masa přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou žlutou cibuli, trochu soli a pepře a dobře promícháme. Potom ze směsi utvoříme čtyři vyšší karbanátky.

  2. krok2

    Na pánvi rozpálíme olej, na kterém opékáme karbanátky 10 až 15 minut.

  3. krok3

    Červené cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a opékáme doměkka. Vmícháme cukr a zahříváme dalších přibližně 4 až 5 minut, až zkaramelizuje. Do cibule přilijeme balsamiko a zahříváme zhruba další tři minuty.

  4. Housky rozpůlíme, dolní části lehce potřeme majonézou, na každou položíme list omytého osušeného ledového salátu a kolečko rajčete. Navrch položíme karbanátek se zkaramelizovanou cibulí a přiklopíme druhou půlkou housky. Pokrm můžeme doplnit podle chuti kečupem, nakládanou okurkou, smaženými hranolky apod.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Tisknout