Krémová brokolicová polévka s krutony na česnekovém másle
Fotogalerie:

Krémová brokolicová polévka s krutony na česnekovém másle

Martina Valentová
Martina Valentová
Holice

Výborná polévka z brokolice.

Martina Valentová, Holice

Ingredience

  • 1 brokolice
  • 4 brambory
  • 50 g máslo
  • 1 cibule
  • 1 krajíc chleba
  • 3 stroužky česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Brokolici omyjeme a rozdělíme na malé růžičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Do hrnce si dáme trochu másla a zpěníme na něm nakrájenou cibulku. Poté do hrnce nasypeme brokolici a kostičky brambor (počet brambor závisí na velikosti hrnce a množství vody). Vše zalejeme vodou, osolíme a opepříme podle chuti. Pokud máte rádi výraznější chuť můžete přidat podravku nebo bujon.
  3. Až brokolice a brambory změknou, rozmixujeme vše tyčovým mixérem.
  4. Na pánvi si rozpustíme máslo a vylisujeme do něj stroužky česneku. Vsypeme na kostičky nakrájený chléb a osmažíme dozlatova.
  5. Krémovou polévku nalejeme na talíř a ozdobíme hotovými krutonky.
Tisknout