Vývar s tyrolskými knedlíčky
Fotogalerie:

Vývar s tyrolskými knedlíčky

Libuše Vichrová

Deštné

Moc dobrá, a hlavně vydatná polévka.

Libuše Vichrová, Deštné

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 menší cibule
  • 100 g anglická slanina
  • 2 lžíce olej
  • 250 g na kostičky nakrájená starší houska
  • 150 ml mléko
  • trocha nasekaná petrželová nať
  • 50 g hladká mouka
  • 1 vejce
  • trocha sůl a pepř
  • 1 muškátový oříšek
  • 1,5 l hovězí vývar

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky a spolu s cibulí opečme v pánvi na oleji. Pak slaninu a cibuli vyjmeme a v tuku opražíme nakrájenou housku. Necháme vychladnout. Potom opraženou housku pokropíme mlékem.

  2. V míse smícháme osmaženou cibulku, slaninu a nasekanou petrželku. Přidáme vymačkanou housku a těstíčko zahustíme moukou a vejcem. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátem. Z těsta tvoříme knedlíčky, které vaříme v osolené vroucí vodě asi 4 minuty. Podáváme je v horkém vývaru, polévku můžeme dozdobit petrželkou.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (1.4.2012)

Tisknout