Zeleninová polévka s houbami
Fotogalerie:

Zeleninová polévka s houbami

Irena Bílková

Pelhřimov

V polévce mám nejraději pravé hřiby.

Irena Bílková, Pelhřimov

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 mrkev
  • 1/4 celer
  • 1 petržel
  • kousek pórek
  • 1 lžíce máslo
  • 2 stonky libeček
  • 4 hříbky
  • 1 vejce
  • 1 kostka masox
  • trocha sůl a kmín
  • 2–3 lžíce hladká mouka
  • trocha mléko
  • na ozdobu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev, celer a petržel očistíme a nakrájíme na kostičky. Pórek nakrájíme na kolečka a všechnu zeleninu osmahneme na másle. Přilijeme 1,5 l studené vody, vložíme libeček a přivedeme k varu. Zatím očistíme houby a nakrájíme na malé kousky.

  2. Jakmile se začne polévka vařit, vložíme houby, masox a ochutíme solí a kmínem.

  3. Vejce rozšleháme v hrnečku s hladkou moukou a trochu rozředíme mlékem, aby vzniklo řidší těstíčko. Vaječnou zavářku po lžičkách vkládáme do vroucí polévky a necháme povařit zhruba 10–15 minut. Hotovou polévku ozdobíme nadrobno posekanou čerstvou petrželkou.

Pošli recept! 8/2012 (2.7.2012)

Tisknout