Fazolky v listovém těstě
Fotogalerie:

Fazolky v listovém těstě

Veronika a Martin Kasíkovi

Praha

Poněkud netradiční pohoštění.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 listové těsto
  • 250 g zelené fazolky
  • 100 g nastrouhaný sýr
  • 1 vejce
  • špetka sůl a pepř
  • trocha sezam

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. Fazolky krátce spaříme ve vařící vodě, asi 4 minuty. Pak je propláchneme ve studené vodě a necháme okapat. Těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na čtverce. Každý čtvereček posolíme a popepříme a dáme na něj několik fazolek, které ještě posypeme strouhaným sýrem.

  2. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a dva protilehlé rohy spojíme – poklademe přes sebe. Šátečky dáme na plech, potřeme je vejcem a posypeme sezamem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 210 °C 20–25 minut.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)

Tisknout