Rajčatové bagetky
Fotogalerie:

Rajčatové bagetky

Aneta Vavrová
Aneta Vavrová
Hradec Králové

Hodí se k večeři nebo jako pohoštění.

Aneta Vavrová, Hradec Králové

Ingredience

  • Ingredience
  • 500 g rajčata
  • podle potřeby škrob
  • podle chuti sůl
  • trocha koření na pizzu
  • 2 bageta
  • 100 g tvrdý sýr

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Hodně zralá rajčata spaříme a oloupeme z nich slupku. Oloupaná rajčata potom nakrájíme nadrobno a vaříme do zhoustnutí. Můžeme je dle potřeby zahustit škrobem rozmíchaným v trošce vody. Pokud nemáme zralá rajčata‚ můžeme směs udělat i z protlaku‚ ale z čerstvých rajčat je chutnější.

  2. Uvařená rajčata osolíme a přidáme koření na pizzu. Směs namažeme na krajíčky nakrájené z bagety‚ posypeme sýrem a zapékáme v troubě, dokud se sýr nerozpustí. Můžeme podávat teplé i studené.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)


Zpět na článek: Rajčatové bagetky
Tisknout