Kapsy plněné uzeným masem
Fotogalerie:

Kapsy plněné uzeným masem

Barbora Pracná

Jihlava

Není těžké je udělat, budou raz dva na stole a hodí se k zakousnutí, kdykoli čekáš návštěvu. Je to příjemná změna proti sladkým taštičkám.

Barbora Pracná, Jihlava

Ingredience

  • Ingredience
  • 200 g uzené maso
  • 4 párky
  • svazek čerstvá petrželka
  • 1 čerstvé listové těsto
  • podle potřeby plnotučná hořčice
  • 1 cibule
  • 2 nakládané kyselé okurky
  • trocha pepř a sůl
  • 1 vejce
  • na posypání mák a hrubá sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Uzené maso a párky nastrouháme na ostrém struhadle. Všechny uzeniny smícháme dohromady. Ke směsi přidáme nasekanou čerstvou petrželku.

  2. krok2

    Listové těsto rozválíme na lehce pomoučené pracovní ploše na tenký plát. Šířka těsta by měla být cca 0,5 cm. Rozválené těsto rozdělíme ostrým nožem na čtverce 10 x 10 cm. Střed každého dílu potřeme 1 lžičkou hořčice. Na hořčici naneseme nastrouhanou směs.

  3. krok3

    Cibuli a okurky nasekáme na velmi jemné kousíčky a po trošce nandáme na uzeniny. Balíčky opepříme a osolíme, zavineme a konce zahneme dospod. Přendáme je na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme našlehaným vejcem a posypeme mákem a hrubou solí.

  4. Balíčky vložíme do trouby vyhřáté na cca 200 °C a pečeme dozlatova, dokud se krásně nenafouknou. Po upečení necháme zchladnout. Podáváme teplé i studené.

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (17.2.2012)

Tisknout