Pečený hermelín s bramborami
Fotogalerie:

Pečený hermelín s bramborami

Lucie Blahová
Lucie Blahová
Slavičín

Toto jídlo je velmi jednoduché, rychlé a skvěle chutná.

Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 4 ks nízkotučný hermelín
  • 3 lžíce jáhelné vločky
  • 2 vejce
  • sůl, pepř
  • 4 lžíce ovesné vločky
  • 4 lžičky lněné semínko
  • pečené brambory

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. V talířku si nejprve vidličkou rozkvedláme vejce se solí a pepřem. Hermelín si namočíme ve vaječné směsi po obou stranách a následně ho obalíme z obou stran v trojobale ze lněného semínka,ovesných a jáhelných vloček.
  2. Takto obalené hermelíny vložíme na menší pekáček vyložený pečícím papírem a zapečeme při teplotě 180 °C asi 8 minut. Poté je opatrně otočíme na druhou stranu a necháme je dopéct zhruba 8- 10 minut.

  3. Podáváme s pečenými bramborami a s nakládanými okurkami.

Tisknout