Novoroční utopenci
Fotogalerie:

Novoroční utopenci

Jindřiška Ciprová
Jindřiška Ciprová
Dobřív

Dělám je každý rok.

Jindřiška Ciprová, Dobřív

Ingredience

  • Ingredience
  • 1,2 l voda
  • 200 ml ocet
  • 25 celých zrnek pepř
  • 10 kuliček nové koření
  • 8 bobkový list
  • 12 špekáčky
  • 4 cibule
  • 1 feferonka
  • 2 sladká paprika

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Svaříme vodu s octem‚ přidáme pepř‚ nové koření‚ bobkový list a necháme zchladnout.

  2. Špekáčky zbavíme střívka‚ každý 3x příčně nařízneme a do zářezů vtlačíme plátky cibule.

  3. Do pětilitrové láhve dáme na dno trochu krájené cibule s paprikou‚ na to 4 špekáčky a opakujeme. Vzniknou celkem 3 vrstvy. Zalijeme připraveným nálevem, vložíme feferonku a uzavřeme víčkem. Dáme alespoň na týden uležet do chladu a tmy.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)


Zpět na článek: Novoroční utopenci
Tisknout