Finské brambory
Fotogalerie:

Finské brambory

Jana Remková
Jana Remková
Orlová

Místo uzeného můžeš použít i kostky šunky.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • Ingredience
  • 5 krajíců chleba
  • 250 g máslo
  • 250 g uzené libové maso
  • 1 lžíce sádlo
  • 1 kg brambory
  • 250 g tvrdý sýr
  • špetka kmín, pepř a sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Chléb nakrájíme na kostky a opečeme na másle dokřupava. Uzené maso nakrájíme na kostičky a zprudka orestujeme na sádle.

  2. Brambory oloupeme, uvaříme a nakrájíme na kostičky. Potom vše smícháme, osolíme, okořeníme, vložíme do sádlem vymazané zapékací misky a zasypeme strouhaným sýrem. Necháme zvolna zapéct v troubě, až se sýr rozpustí.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Tisknout