Vaječná pomazánka
Fotogalerie:

Vaječná pomazánka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Chutná zejména s celozrnným pečivem.

Jitka Malá, Slavonice

Ingredience

  • 2 vejce uvařená natvrdo
  • 50 g šunka
  • 50 g tavený sýr
  • 1 lžíce plnotučná hořčice
  • 50 g máslo
  • trocha soli
  • trocha pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Vychladlá natvrdo uvařená vejce oloupeme a nahrubo nastrouháme do mísy.
  2. Šunku nakrájíme na malé kousky. Spolu s oblíbeným taveným sýrem, hořčicí a změklým máslem přidáme k vejcím. Vše dobře promícháme, podle potřeby osolíme a opepříme.

    TIP : Místo obyčejného sýra použij sýr ochucený bylinkami.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)


Zpět na článek: Vaječná pomazánka
Tisknout