Vajíčkový salát s tuňákem
Fotogalerie:

Vajíčkový salát s tuňákem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

S tuňákem se skvěle doplňuje.

Miroslava Šťastná, Mníšek pod Brdy

Ingredience

  • 4 ks vejce
  • 2 lžíce hořčice
  • majolka podle chuti
  • citronová šťáva
  • 1 ks malá cibule
  • 2 ks nakládané sladkokyselé okurky
  • 2 ks uvařené středně velké brambory
  • trocha soli a pepře
  • 1/2 konzervy hrášek
  • 1 konzerva tuňák
  • list hlávkového salátu na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky z vajec uvařených natvrdo rozetřeme s hořčicí, přidáme majolku, trochu citronové šťávy, bílky, cibulku, okurky a brambory – vše nakrájené na drobné kousky.
  2. Ochutíme solí, pepřem a nakonec přidáme sterilovaný hrášek. Necháme několik hodin odležet v chladu.

  3. Nakonec přidáme tuňáka a ozdobíme listem salátu.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)

Tisknout