Hrachová se slaninou
Fotogalerie:

Hrachová polévka se slaninou

Jiřina Homolová

Staré Čivice

Tento recept jsem získala od kamarádky.

Jiřina Homolová, Staré Čivice

Ingredience

  • Ingredience
  • 100 g hrách
  • 1 kostka zeleninový bujon
  • 2 lžíce sádlo
  • špetka majoránka
  • podle chuti česnek
  • 1 cibule
  • 30 g slanina
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 30 g pálivá klobása

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Den předem si namočíme hrách. Druhý ven vodu, v níž se máčel, slijeme, přilijeme novou a hrách uvaříme doměkka.

  2. Přidáme bujon‚ česnek a špetku majoránky. Na sádle osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli‚ slaninu a mouku. Takto připravenou jíškou zahustíme polévku.

  3. Necháme ještě asi 15 minut povařit. Nakonec přidáme na kolečka pokrájenou klobásu.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)


Zpět na článek: Hrachová polévka se slaninou
Tisknout