Bramborové řízky se špenátem a vejcem
Fotogalerie:

Bramborové řízky se špenátem a vejcem

Lenka Zimková
Lenka Zimková
Francova Lhota

Velmi rychlé a chutné jídlo. Syn vždy pomáhá při obalování.

Lenka Zimková, Valašská Senice

Ingredience

  • 5 ks velké brambory
  • strouhanka
  • hladká mouka
  • 5 vejce
  • špenát
  • 2 stroužky česnek
  • sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory nakrájíme na kolečka, osolíme a obalíme jako řízek v trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka). Usmažíme do zlatova.
  2. V hrnci si uvaříme špenát. Do špenátu přidáme sůl, pepř, česnek a ke konci vejce. Špenát tak získá jemnou chuť. Špenát lze ještě přihustit moukou.


Zpět na článek: Bramborové řízky se špenátem a vejcem
Zpět na článek: Bramborové řízky se špenátem a vejcem
Tisknout